lunes, 10 de septiembre de 2012

Comunicat dels CJC-Joventut Comunista amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

En el procés de construcció nacional de Catalunya, els i les comunistes expressem la nostra posició davant la situació actual.


 

 

 

 

El projecte dels comunistes de Catalunya: El catalanisme popular.

1. Catalunya és una nació sense Estat. La sobirania de Catalunya resideix en el poble català que té la legitimitat, el dret i el deure de decidir el seu futur sense tuteles ni limitacions de cap mena. Els i les comunistes tenim molt clar aquesta situació i continuarem lluitant per aconseguir més drets nacionals i socials. Uns drets que inclouen el dret a disposar d'un Estat propi reconegut internacionalment i el dret a federar-nos lliurament amb altres nacions, si així ho desitgem sobiranament. El dret a l'autodeterminació de la Nació, és a dir, la seva capacitat de decidir voluntàriament a cada instant el seu futur, és un dret inalienable de les nacions i els pobles; un dret col·lectiu i expressió de la democràcia.

2. Els comunistes de Catalunya considerem que la construcció nacional des de la perspectiva de progrés i internacionalisme són complementaris i estan relacionats. El nostre projecte de transformació socialista té ben present que l'emancipació nacional i social són dues cares de la mateixa lluita. L'internacionalisme solidari que caracteritza els i les comunistes no és contradictori amb la lluita pels drets nacionals dels pobles, sinó que és un element bàsic dels principis internacionalistes.

3. L’ofensiva de l’oligarquia financera a través del neoliberalisme a Europa i del neofranquisme a Espanya ha de ser contrarestada mitjançant la unitat de les classes populars catalanes, evitant les pràctiques i discursos que pretenen dividir-les en funció de la seva adscripció nacional. Cal reivindicar la nació com a expressió cohesionadora de la classe treballadora: és català qui viu i treballa a Catalunya. Per això denunciem els falsos debats que alimenten les burgesies catalana i espanyola pels seus interessos. Tots els intents dels sectors més reaccionaris, tant catalans com espanyols, de dividir les capes populars i la classe treballadora catalana mitjançant el racisme, la xenofòbia, el xovinisme, etc., tindran la nostra contundent oposició.

Cal la unitat de la joventut de Catalunya!

La Diada de Catalunya arriba en un moment àlgid de la crisi que pateix el nostre poble. Les polítiques neoliberals del PP i de CiU han aconseguit empitjorar la vida de la immensa majoria de la població i reduir cada cop més l'Estat del benestar. Sens dubte han agafat el relleu de les polítiques liberals del PSOE i continuen amb més decisió fent pagar la crisi a la majoria social que no l'ha provocada. La realitat que patim demostra que el sistema capitalista ni tant sols pot garantir unes condicions mínimes de dignitat per als països propers al seu nucli. L'atur colpeja més de la meitat del jovent, les condicions de treball es precaritzen i un de cada cinc catalans viu sota el llindar de la pobresa.
Tenim molt clar que CiU no fa res més que atacar, dia rere dia, els drets del poble de Catalunya i, per tant, del catalanisme popular. Portem dos anys de destrucció dels serveis públics i d'augment de la repressió policial. L'onada repressiva després de la Vaga General del 29 de març va demostrar que cada cop més que els sectors poderosos no poden controlar el descontentament popular mitjançant el consens.
El PP amb la seva concepció neofranquista, que nega la plurinacionalitat de l'Estat espanyol, vol acabar no només amb els serveis socials sinó amb les institucions d'autogovern i consolidar el seu projecte de conformar un estat centralista que no respon a la realitat plurinacional. El Règim s'esquerda, tant en l'àmbit nacional com social.


Nosaltres defensem un 11 de setembre d'unitat entre els amplis sectors de la joventut catalana que volen ampliar els seus drets socials i nacionals i assegurar el seu exercici efectiu. Ens reiterem en la concepció que la justícia social i el dret a l'autodeterminació dels pobles formen part del mateix projecte de país i que s'han de defensar amb la mateixa força.


Convoquem per tant a la manifestació a Plaça Urquinaona a les 17:00 

Socialisme i autodeterminació !

 

Barcelona, 8 de setembre del 2012
CJC – Joventut Comunista de Catalunya

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario