domingo, 30 de enero de 2011

Federació del Moviment Unitari i Territorial del PCC

El PCC es reforça i aposta fort pel front d'esquerres: la Federació del Moviment Unitari i Territorial del PCC va celebrar la seva conferència.

El PCC es reforça i aposta fort pel front d'esquerres.La Federació del Moviment Unitari i Territorial del PCC va celebrar ahir al matí (29/01/2011)una participada conferència a Cotxeres de Sants de Barcelona amb prop de 200 assistents. Els objectius: més organització del PCC, aprofundir en els acords congressuals i adaptar-se als nous temps per continuar apostant pel front d'esquerres.


Després de l'aprovació de les propostes sobre la configuració de la mesa i el desenvolupament de la Conferència, Mercè Civit, responsable de la Federació del MUT - Moviment Unitari i Territorial -, va saludar als assistents lloant la seva participació en els debats, avui molt necessaris pel Partit dels i les Comunistes de Catalunya així com pels militants que treballen per enfortir el Front d'esquerres. Civit va mostrar la seva preocupació per l'avenç de les dretes i el feixisme en un context polític ultraliberal de retallades socials, laborals i nacionals. En la seva intervenció, Mercè Civit va manifestar que s'ha de continuar treballant sobre escenaris polítics, socials i culturals i que cal un calendari per la l'acció, la lluita i la mobilització. Mercè Civit va concloure reafirmant la utilitat de la Federació del MUT com a eina de direcció, treball i unitat en els marcs del propi partit, EUiA i la coalició amb ICV.

La conferència va continuar amb la intervenció Joan Josep Nuet secretari general del PCC. Nuet va recordar als assistents l'anàlisi fet al XII Congrés del PCC celebrat el gener de 2010. "Constatàvem com l'oligarquia financera mundial avançava en la conformació dels seus interessos". "Ara són més forts i hegemònics perquè s'han imposat també progressivament en l'àmbit social" afirmà Nuet. El secretari general del PCC també va interpretar en clau de partit els resultats electorals de les passades eleccions catalanes: va ser una important pèrdua de l'esquerra plural i un avenç preocupant de la configuració d'una nova majoria del conjunt de les dretes encapçalada per CIU amb suports del PP."És necessari que el PCC doni un nou impuls al debat sobre la crisi, les seves causes, conseqüències i perills reals que comporta, especialment a Catalunya i Espanya, i per tant que aposti per la recuperació democràtica i progressista de les conquestes socials", va dir Nuet. En quant al dret d'autodeterminació, Nuet va recordar que el PCC defensa l'autogovern de Catalunya i recolzà el seu Estatut d'Autonomia. En aquest sentit els i les comunistes s'oposen categòricament a la sentència del Tribunal Constitucional perquè és "un veritable atac a la democràcia que no vol respectar la decisió del poble català". Nuet també va recordar que el PCC continua apostant pel Federalisme en un estat plurinacional. En quant al front d'esquerres, el PCC continua apostant per EUiA, la coalició amb ICV, IU i el conjunt de l'esquerra com a fronts on s'impulsi l'Espanya social i plurinacional enfront de l'Espanya centralista i neoliberal. "Aquesta és la Espanya herència del franquisme nacional i catòlic", va sentenciar Nuet.

"Els i les comunistes hem de recordar que volem desenvolupar un Front Democràtic i Social que deixi de banda el sectarisme i que aposti per la cultura del Front Popular", va dir Nuet. El secretari General segueix dient que "el PCC continua apostant per EUiA com a moviment polític i social. S'hauran d’introduir actualitzacions en l’ organització, en la forma de fer, segons el moment actual que vivim, sense sobrevalorar la visió institucional, potenciant l'acció, l'activisme social, el treball en els marcs unitaris amb altres esquerres per portar la batalla als espais públics i centres de treball"."Els i les comunistes continuarem treballant per fer avançar qualitativament i quantitativament el Front d'esquerres, desenvolupar-lo i estendrel en l'àmbit polític, social, nacional i local" va concloure Nuet.

La conferència va continuar amb la reunió de les comissions per acordar el document que traci la línia estratègica del Partit en el front d'esquerres. L'acte va concloure amb la quasi total unanimitat en la votació del document i el nou comitè de la MUT. Mercè Civit ha estat escollida per unanimitat com a Responsable Política del Comitè.

No hay comentarios:

Publicar un comentario