sábado, 14 de septiembre de 2013

Comunicat dels CJC amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Amb motiu de la celebració de la Diada i en el marc del procés de construcció nacional de Catalunya, els i les comunistes volem plantejar la nostra anàlisi de la situació i explicar les nostres propostes de futur.

El projecte dels i les comunistes de Catalunya: El catalanisme popular.

1. Catalunya és una nació sense Estat. La sobirania de Catalunya resideix en el poble català que té la legitimitat, el dret i el deure de decidir el seu futur sense tuteles ni limitacions de cap mena. Els i les comunistes tenim molt clar aquesta situació i continuarem lluitant per aconseguir més drets nacionals i socials. Uns drets que inclouen el dret a disposar d'un Estat propi reconegut internacionalment i el dret a federar-nos lliurament amb altres nacions, si així ho desitgem sobiranament.
El dret a l'autodeterminació de la Nació, és a dir, la seva capacitat de decidir voluntàriament a cada instant el seu futur, és un dret inalienable de les nacions i els pobles; un dret col·lectiu i expressió de la democràcia.

2. Els i les comunistes de Catalunya considerem que la construcció nacional des de la perspectiva de progrés i internacionalisme són complementaris i estan relacionats. El nostre projecte de transformació socialista té ben present que l'emancipació nacional i social són dues cares de la mateixa lluita. L'internacionalisme solidari que caracteritza els i les comunistes no és contradictori amb la lluita pels drets nacionals dels pobles, sinó que és un element bàsic dels principis internacionalistes.

3. L’ofensiva de l’oligarquia financera a través del neoliberalisme a Europa i del neofranquisme a Espanya ha de ser contrarestada mitjançant la unitat de les classes populars catalanes, evitant les pràctiques i discursos que pretenen dividir-les en funció de la seva adscripció nacional. Reivindicar la nació com a expressió cohesionadora de la classe treballadora. És català qui viu i treballa a Catalunya, i per això denunciem els falsos debats que alimenten les burgesies catalana i espanyola pels seus interessos.
Tots els intents dels sectors més reaccionaris, tant catalans com espanyols, de dividir les capes populars i la classe treballadora catalana mitjançant el racisme, la xenofòbia, el xovinisme, etc., tindran la nostra contundent oposició.


Un Onze de Setembre que no ens robaran

El poble de Catalunya demana a crits la seva llibertat per decidir tot el seu futur, reclama més democràcia en tots els aspectes, tant des de la perspectiva nacional com social. El moviment popular per conquerir aquests objectius té una força imparable i representa amplis sectors de la societat catalana.
Els i les comunistes cridem a la participació activa a totes les expressions que defensen la lluita nacional i social per trencar el pacte de règim de 1977. El desballestament d'aquest Règim de la Transició és un pas imprescindible en la lluita per la democràcia. Els sectors més poderosos i privilegiats de Catalunya estan majoritàriament en contra d'aquesta ruptura. Ells van forjar aquest règim i intenten mantenir-lo per continuar segrestant la democràcia, conjuntament amb d'altres forces estatals i internacionals. D'altres sectors privilegiats intenten encara manipular i utilitzar la gran mobilització popular com una amenaça per redefinir el pacte de poder -guanyant posicions- amb l'oligarquia espanyola i mantenir en termes generals el Règim. Paral·lelament, aquests sectors empobreixen a les majories socials i es mostren febles i servicials amb la Troika, dissenyant un model que condemna Catalunya a la dependència i la subalternitat en la nova Europa que s'esta creant.
La Joventut Comunista de Catalunya defensa que l'alliberament dels pobles només es pot dur a terme de manera completa si s'avança sobre la conquesta dels drets socials i nacionals per al poble. Els comunistes participem en la construcció nacional de Catalunya defensant aquest projecte, que és majoritari però que s'ha de continuar confrontant tant amb els plantejaments representats principalment per CiU com dels neo franquistes del PP.
Nosaltres defensem un 11 de setembre d'unitat entre els amplis sectors de la joventut catalana que volen ampliar els seus drets socials i nacionals i assegurar el seu exercici efectiu. Ens reiterem en la concepció que la justícia social i el dret a l'autodeterminació dels pobles formen part del mateix projecte de país i que han d'anar sempre de la mà. Ha de ser el poble qui construeixi l'Alternativa i ha de ser el poble qui decideixi totes les característiques del seu país.
Aquest Onze de Setembre sortim al carrer a defensar els nostres drets, per decidir què volem ser i per mostrar a Convergència i Unió que rebutgem la Catalunya que ells proposen! Rebutgem igualment els postulats centralistes i d'arrel franquista del PP!

Socialisme i autodeterminació!
Visca Catalunya!
Barcelona, 11 de setembre del 2013
CJC – Joventut Comunista de Catalunya

No hay comentarios:

Publicar un comentario