lunes, 18 de octubre de 2010

El CE del PCC

El Comitè Executiu fa una crida a totes les cèl•lules del partit a debatre "de la Vaga a les Eleccions" i ha aprovat el següent esquema pel debat:

1. El Comitè Executiu saluda el treball de tots i totes els i les militants del PCC a la Vaga General, especialment als piquets informatius.

2. La Vaga General ha estat un èxit, hi han participat més de 10 milions de treballadors i treballadores i les “raons” de la vaga han superat aquesta xifra de suport.

3. La crisi, però, segueix i colpeja amb duresa la classe treballadora i sectors populars, cal més encara la solidaritat per frenar les dures condicions de vida (atur, pobresa, desnonaments...) i frenar el populisme i el feixisme que creixen en la desesperació.

4. Cal convertir la vaga en èxits concrets, cal que el Govern de l’Estat rectifiqui la Reforma Laboral anul•lant les parts negatives per als treballadors, faci un acord de pensions favorable, digui no als copagaments, faciliti un acord sobre negociació col•lectiva, reforci l’acció pública d’ocupació. S’obre una agenda de negociació que haurem d’empènyer amb més mobilitzacions. Els pressupostos generals són restrictius per a l’economia i antisocials per als sectors populars.

5. L’aparició amb la vaga del sindicalisme de classe aixeca un discurs sociopolític d’alternativa social i política a la política econòmica del Govern, conjuntament amb l’esquerra transformadora i part del món de la cultura. Les dretes del PP, CiU, PNV i CC i la patronal encara volien i volen empitjorar els retalls i les polítiques antisocials i representen una involució per als treballadors i treballadores. La patronal i la dreta han realitzat una campanya de criminalització del sindicalisme, ja que consideren necessari anul•lar els sindicats per desenvolupar sense límits les seves polítiques neoliberals.

6. La Vaga General pot representar una millora de les condicions subjectives. El discurs sociopolític del sindicalisme de classe pot ajudar a polititzar milers de nous quadres sindicals que s’han incorporat a la lluita i a la llum de la mobilització i de l’acció dels piquets cridem a reforçar l’afiliació a CCOO, a EUiA i al PCC.

7. Amb la vaga surt reforçat el sindicalisme de classe on la Unitat Sindical és necessària, ja que contra les polítiques neoliberals cal enfortir la Unitat dels Treballadors. Cal estar a prop de les organitzacions sindicals, que són bastió clau en defensa dels drets dels treballadors contra les polítiques d’ajust que seguiran. També en les negociacions i en les futures mobilitzacions cal reforçar la unitat sindical i el treball conjunt entre el sindicalisme de classe i l’esquerra.

8. La crisi segueix i també segueix la crisi de l’esquerra, però amb la mobilització l’esquerra resoldrà alguns dels seus interrogants. La Vaga General reforça elements per a la recomposició de la classe treballadora, amb un paper més actiu en la política de l’experiència del sindicalisme de classe. El partit després de la vaga i del cicle electoral ha de liderar el debat sobre la recomposició de la classe i de l’esquerra.

9. Aquesta nova politització ha d’ajudar a convertir mobilització social en electoral, sense mecanicismes, però assenyalant pedagògicament que sense acció política l’acció social no es realitza. Cal doncs el 28-N un bon resultat per a l’esquerra transformadora que representa ICV-EUiA i volem també una nova majoria d’esquerres a Catalunya perquè el PP i CiU no ens prenguin la victòria aconseguida a la vaga. Contra la crisi cal també Unitat de l’Esquerra per fer polítiques d’esquerres.

10. El Comitè Executiu del PCC fa una crida a totes les cèl•lules del partit a seguir en la mobilització contra la crisi amb el sindicalisme de classe i a preparar la precampanya i campanya electoral amb EUiA per la Coalició ICV-EUiA.

08/10/2010

No hay comentarios:

Publicar un comentario