lunes, 25 de enero de 2010

EL 12è CONGRÉS DEL PCC ESCULL JOAN JOSEP NUET COM A NOU SECRETARI GENERAL





El també senador d’EUiA i coordinador de l’Àrea Interna d’IU, diu que el seu és “un partit petit però ben parit” i proposa una campanya de creixement afiliatiu*

El Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC) ha clausurat aquest diumenge 24 de gener el seu 12è Congrés, ‘Comunistes d’avui’, iniciant una nova etapa d’actualització del seu projecte, de les formes organitzatives i amb una renovació de la seva direcció. Els 400 delegats i delegades que han participat al Congrés aquest cap de setmana a Les Cotxeres de Sants han aprovat per unanimitat la nova composició del Comitè Central, que es renova en un 50 per cent dels seus membres, i la proposta de nou secretari general, presentada en nom de l’Executiu sortint. Així, Joan Josep Nuet relleva Marià Pere en el càrrec, passats 23 anys del 8è Congrés que va posar Pere al front del Partit.


Nuet, que va ingressar al PCC ara fa 24 anys -i que també és responsable d’Acció Política d’EUiA, senador de la formació i coordinador de l’Àrea Interna d’IU-, ha iniciat el seu primer discurs com a secretari general del PCC assegurant que la composició del Congrés “és una fotografia del que som, un partit petit però ben parit”. Tot i així, la primera proposta que portarà Nuet al nou Secretariat del PCC, en quant aquest es constitueixi d’aquí un mes, serà la d’iniciar una campanya de creixement afiliatiu doncs “podem ser el doble dels que som”, ha dit el dirigent comunista.

Nuet ha cridat la militància a adreçar-se “als homes i dones que treballen al moviment veïnal, al moviment solidari, al moviment estudiantil, al moviment sindical”, per a insistir-los que “sense ells no aconseguirem transformar la societat”.

En el seu discurs, el nou Secretari General del PCC ha tingut unes paraules d’agraïment per Jordi Miralles i Marià Pere “dues persones fonamentals pel meu creixement polític, com a persona i com a comunista”, ha dit Nuet. També ha rercordat la seva primera militància als Col.lectius de Joves Comunistes(CJC), dels que també va ser secretari general, i ha declarat que “hem d’ajudar als nostres joves a crèixer, perquè sense Joventut Comunista no hi ha futur del Partit”.

D’altra banda, Nuet ha insistit que EUiA i CCOO són “estratègiques” pel PCC,i ha afirmat que cal “més diàleg, confluència i unitat” amb els partits amb qui “compartim viatge a EUiA i IU”, en concret amb el PSUC-Viu, el POR i el PCE, amb qui “compartim un projecte d’emacipació alternatiu al capitalisme financer”.

Nuet ha instat la militància en aquesta nova etapa a “practicar una política ambiciosa” i a “treballar i organitzar-nos de forma més ferma per mobilitzar front les polítiques ferotges del capitalisme financer”.

En aquesta línia, el màxim dirigent del PCC ha explicat que els i les comunistes s’han d’implicar “en tots els moviments amb qui fem apostes polítiques en tots els terrenys”, tot i que treballant-hi “de forma diferents a temps passats”. En paraules de Nuet, “el Partit hem de ser una fàbrica d’idees i propostes que arribin arreu i ens hem d’adaptar a les formes democràtiques de funcionament d’aquests moviments”.



*Unitat d’esquerres, unitat dels treballadors i unitat comunista*

El recent escollit secretari general del PCC també ha recordat que el Partit s’ha definit al llarg de la seva història per la defensa de la unitat de les esquerres, de la unitat dels treballadors i de la unitat comunista. Quant a la unitat de les esquerres, Nuet ha dit que “en els temps que vivim es requereixen fòrmules creatives per resoldre les contradiccions que comporta treballar en pluralitat”. Pel que fa a la unitat dels treballadors i treballadores, Nuet ha afirmat que és el “cordó umbilical” que uneix el PCC amb “el nostre sindicat, CCOO: som germans de classe i estem al mateix vaixell”.

I respecte a la unitat comunista, Nuet ha fet una crida a fer-ne “una lectura del segle XXI” per a tendir a “un espai de molt abast, que ho sumi tot”. Així, ha apostat per “acelerar el diàleg entre les diferents organitzacions que es reclamen del comunisme per a donar salts qualitatius”.

Nuet ha definit el PCC com un partit “català, arrelat, amb un projecte nacional i un projecte d’estat federal” i ha demanat la militància que continui treballant per aconseguir “un estat federal, pluricultural, plurinacional, plurilingüístic i republicà”.

Per acabar, el Secretari General del PCC ha instat als i les comunistes a“construir un partit més modern, eficaç i mobilitzador” i a seguir reforçant EUiA i la coalició ICV-EUiA per aconseguir uns bons resultats a les pròximes eleccions autonòmiques, revalidar el govern d’esquerres i “barrar el pas a la dreta”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario